Itt vagyok! - Záró Istentisztelet

Részlet az igehirdetésből:

"Ezer kérdéssel, ezer feszültséggel éljük életünket. Észre vettek-e engem egyáltalán? Hogy itt voltam! Fontos vagyok-e bárkinek, akár Istennek? Aki most, ma reggel így érez! Nektek szeretném megmutatni János példáját! Nézzétek meg! Nem ő a főszereplő, talán egy szót sem szólt hozzá még Jézus, de mégis hatással volt rá minden olyannyira, hogy ebből a Jánosból lesz az a tanítvány, akit JÉZUS a legjobban SZERETETT! AKIRE JÉZUS rábízza a kereszten anyját, aki ráhajtja Jézus vállára a fejét az utolsó vacsorán! Ez mind-mind, ezzel az itt háttérben meghúzódó, látszólag teljesen lényegtelen szereplővel JÁNOSSAL történik!

Mert a jézusi elhívás nem mindig látványos. Nem tértivevényes, elsőbbségi levéllel érkezik, hanem mint a nyári zápor, vagy a tavaszi szellő, csak jön, néha katartikusan, néha egy-egy rajtunk kívül álló esemény, nyári tábor, vagy találkozó által, egyszer csak átjár és formál!

Hat rám… Néha úgy, ahogy Péterrel megesett. Néha úgy, ahogy Jánosnál látjuk. Senki nem kérdezte, senki nem szólította. Senki nem állította a színpad közepére és mégis meghallotta a hívást és kimondta talán csak magában, de szíve teljes bizonyosságával:

Itt vagyok Uram! Követlek, bármerre mész!"

 

Vissza