Több mint 500.000 Ft adomány

Őrimagyarósd neve minden Vas megyében élő evangélikus fiatalnak a nyárral és számos különleges hangulatú táborral kapcsolódik össze, hisz itt található az egyházmegye legnagyobb ifjúsági táborhelye. A tábor bejáratánál egy szép fa harangláb hirdeti az arra járóknak, szent helyre értek, barátokra és Istenre lelhetnek.

Az idei Szélrózsa szervezése közben szomorúan hallottuk, hogy az őrimagyarósdi ifjúsági tábor haranglábja az elmúlt években nagyon rossz állapotba került. Aki nem Vas megyében született, nem is tudja, milyen kultikus pontja a tábor és annak gyönyörű haranglábja az egyházmegyének. Megannyi élmény, emlék, különleges pillanat köt sokunkat Őrimagyarósdhoz. Gyülekezeti táborok, csendeshétvégék vagy egyházmegyei zenei táborok sora valósult meg az elmúlt évtizedekben az Őrség szívében. Barátságok, szerelmek, sőt Istentől jövő elhívások is kötődnek a táborhoz. 

Éppen ezért döntött úgy a Szélrózsa presbitériuma, hogy szeretne segíteni ennek a kicsiny gyülekezetnek. Nagy örömünkre szolgál, hogy jótékonysági felajánlásunk mellé a Szombathelyi Erdészeti Zrt. is csatlakozott.

Örömmel számolunk be arról, hogy a 2018. július 29-én megrendezésre került Szélrózsa záró istentiszteleten több mint 500.000 Ft perselypénz gyűlt össze. Ezt az összeget duplázza meg a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Így az erdészet és a ti segítségetekkel több mint 1.000.000 Ft fordítható az ifjúsági tábor fejlesztésére.

 

Isten áldja az adományozókat és a gyűjtés célját!

Vissza