Egyetemi "Campus"


Az Egyetemi „campus” egy emberséget, örömöt és közösségi élményt fokozó sátor lesz, különösen is igazodva az egyetemisták, főiskolások életkori sajátosságaihoz. Ahogy a homokszemben is benne van az igazgyönggyé válás lehetősége, úgy az emberek is rengeteg nagyszerű és csodálatos lehetőséget hordoznak magukban.
 
Ki akadályozhat meg minket abban, hogy azok legyünk, akik lenni akarunk? Ebben az életszakaszban a vizsgák, a követelmények és a tanárok sűrűjében mégis ez, vagyis az igazgyönggyé válás lehetősége dőlhet el. Ezért fontos. MÉGIS… Sikerül?
 
Az egyetemi campuson lehetőséged lesz állandó programként a MÉGIS helyzeteken meditálni labirintus meditáció formájában. A labirintus egyszerre jelenti azt a kiismerhetetlen helyet, ahol az ember eltéved, s ahol szimbolikus értelemben elveszíti önmagát, és ahol végül, ha rátalál a saját, neki megfelelő útra, visszatalálhat önmagához. Az emberiség számára évezredek óta ismert az a helyzet, amikor könnyű a belépés, de nehéz a kijutás. Az egyetemi évek is ilyenek kicsiben. MÉGIS… Sikerül?
 
A campuson továbbá állandóan lehetőséged lesz kreatív formában feldolgozni a Szélrózsa napi bibliai témáját rajzos, grafikus formában csokiért vagy ropiért cserébe. Lesz még slam poetry bajnokság, beszólási lehetőség a papnak, Bible spinner, Kánaáni tabu, püspökök, akik szintén voltak gyerekek, limonádé, babzsák és jó társaság.
 
Az egyetemi „campus” nyitott az első érdeklődő gondolattól kezdve az elkötelezett hívő szintig mindenki számára, aki szívesen otthon érezné magát egy jóféle gondolatébresztő, meditatív, kreatív, vagány, barátságos és inspiráló sátorban.
 
Gombkötő Beáta

Programok:


Labirintus (állandó program)


Helyszín: Egyetemi ,,campus"
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 10:30-19:00

Labirintus: Az emberiség számára évezredek óta ismert az a helyzet, amikor könnyű a belépés, de nehéz a kijutás. Éppen ezért, a történelem folyamán újra meg újra lázba hozta az embereket a labirintus. Annyira, hogy egymástól független kultúrákban, különböző műfajokban (építészet, képzőművészet, tánc, irodalom, gyermekjátékok), különböző történelmi korokban számtalanszor előbukkan és mindig nagy érdeklődés veszi körül... Még a Szélrózsákon is előkerül, MÉGIS mindig máshogyan.

Rajzolj csokiért (állandó program)


Helyszín: Egyetemi ,,campus"
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 10:30-19:00

Rajzolj csokiért, ropiért, limonádéért és ki tudja még miért! Ha egy picit elfáradtál, megéheztél, megszomjaztál, és kialkotnád magadból a nap történéseit, akkor gyere be az Egyetemi campus sátrába és engedd szabadon a fantáziád a MÉGIS témában! Mindenféle földi jóval és némi meglepetéssel ajándékozunk meg a műalkotásodért cserébe.

72 óra kompromisszum nélkül


Helyszín: Egyetemi ,,campus"
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 10:30-19:00

A 72 óra egy exkluzív kalandtúra a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében. A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztyén egyház szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Ez a Szélrózsán is meg fog valósulni. Te is a részese lehetsz itt és most! Érdeklődni, jelentkezni, a „72 órásokkal” találkozni az Egyetemi „campuson” lehet. Várunk szeretettel!

Bible Spinner – Igehirdetések egy témára


Helyszín: Egyetemi ,,campus"
Időpont: csütörtök 14:30-16:00

A reformáció egyik tézise, hogy hitünk alapja és zsinórmértéke egyedül a Biblia. Nem csoda, hogy az exegézis, a bibliai szöveg értelmezése rendkívül fontos számunkra. MÉGIS mennyire egyértelmű ez az értelmezés? Mit mond ugyanarról a textusról a fundamentalista, az evangelikál, a progresszív, a történetkritikai, a mélylélektani, a materialista vagy éppen a feminista megközelítés? Mindenki mást? Majd kiderül…

Slam Poetry Workshop


Helyszín: Egyetemi ,,campus"
Időpont: csütörtök 16:00-18:00

Már csütörtökön el lehet kezdeni a készülést az Egyetemi „campuson” a szombati Slam Poetry bajnokságra egy profi slammer segítégével. Egy kifejezetten Slam író-alkotó műhelyt tartunk számotokra, ahol Vasas Tamás várja az egyetemistákat, felnőtteket, lelkészeket, tanárokat, püspököket és mindenkit, aki betöltötte már a 18-at.

Kánaáni Tabu


Helyszín: Egyetemi ,,campus"
Időpont: péntek 14:30-16:00

Tudsz úgy is beszélgetni keresztyén témákról, hogy nem használhatsz semmilyen egyházias kifejezést? Tedd magad próbára a péntek délutáni játékunkban!

Szólj be a papnak! Hol van Isten a bajban?


Helyszín: GT Moto Café
Időpont: péntek 19:30-21:30

Hol van Isten a bajban? Régóta szeretnéd már feltenni ezt a kérdést a lelkészeidnek vagy egy papnak? Már fel is tetted, de még nem kaptál rá kielégítő választ? Van erre egyáltalán válasz? Szeretnéd fejleszteni a vitakultúrádat és közben lehetséges válaszokat kapni? Mindezt nem templomban, gyülekezeti házban, hanem egy laza, felszabadultabb helyen tennéd? Mondjuk sörözés közben? Most egy különleges helyszínen, sör mellett teheted fel kérdéseidet lelkészeknek, papoknak a GT Moto Café-ban.

A püspök is volt diák?


Helyszín: Egyetemi ,,campus"
Időpont: szombat 14:00-15:30

A püspök is volt diák – de mégis milyen diák? Hogyan tanult? Megnézhetjük a bizonyítványukat is? Hmmm... lehet. Már akkor is segítette őket a hitük, vagy inkább akadályozta őket? Hittek egyáltalán diákkorukban? Milyen szokásaik voltak? Milyen tárgyak kötődtek az egyetemi éveikhez? Népszerű vezető személyiségek voltak már akkor is vagy szerény, csöndben meghúzódó fiatalok? Van valami bölcsességük a mai egyetemisták számára a mai világban, a mai Magyarországon? Gyere el és megtudod!
 
A beszélgetés résztvevői: dr. Fabiny Tamás (elnök-püspök, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke), Gáncs Péter (a Déli Evangélikus Egyházkerület nyugalmazott püspöke) és Szemerei János (a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke).

Slam poetry bajnokság - Mégis...


Helyszín: Egyetemi ,,campus"
Időpont: szombat 17:00-19:00

MÉGIS… témában várjuk a Slam Poetry alkotásokat. Bárki kipróbálhatja magát ebben a műfajban. Még lelkészek is, akik eddig csak prédikáltak, most slammelhetnek. Egyetemisták is, akik már részt vettek más Slam Poetry bajnokságon vagy mindig is titkos vágyuk volt. Középiskolás diákok is, akikben él a bizonyítási vágy, hogy legyőzzék a lelkészüket vagy akár egyetemista testvérüket is. Tehát pozícióra és érettségire való tekintet nélkül várjuk a bajnokságra jelentkezőket, természetesen nyereményekkel.