Bibliatanulmányozás


A bibliatanulmányozás során az alábbi témákat járunk körül a Szélrózsa három teljes napján.

Szlaukó Orsolya


Programok:


Csütörtöki #bibliatanulmány


Helyszín: Tanácsterem
Időpont: csütörtök 14:00-15:00

Szolgálattevő: dr. Varga Gyöngyi – az EHE Ószövetségi Teológia Tanszékének docense
 
Cím: Elhívástörténetek az Ószövetségben, avagy a 9 legrosszabb kifogás, hogy miért ne engedelmeskedjünk Isten hívásának…
 
Sokszor beszélünk arról, hogy Isten elhívja az embert bizonyos szolgálatokra. Könnyűnek tűnik a dolog, megkapjuk a feladatot, megyünk és csináljuk. Vagy mégsem ilyen egyszerű ez az egész? A csütörtöki bibliatanulmány alkalmával az ószövetségi figurák elhívástörténeteivel ismerkedünk meg. Átgondoljuk, hogy hogyan is hallhatjuk meg, szerezhetünk tudomást Isten elhívásáról, milyen kifogásokkal rukkolhatunk elő és Isten hogyan kezeli az emberségünket és hogyan készít fel a szolgálatra. Mi is az a szolgálat egyáltalán?

Pénteki #bibliatanulmány


Helyszín: Tanácsterem
Időpont: péntek 14:00-15:00

Szolgálattevő: dr. Fabiny Tamás – elnök-püspök, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke
 
Cím: Életmódváltás első ”szóra”
 
Mi van a fejünkben? Mi van a szívünkben? Hogyan változik meg és keveredik mindez, amikor Jézus megszólít minket? Mit jelentett a halászoknak otthagyni mindent? Milyen hatással van az életünkre, ha követjük Jézust? Mi lesz a hivatásunkkal, családunkkal? Kik voltak a halászok Jézus korában? Biztosan vannak még más kérdéseid is, a pénteki bibliatanulmány során nagy eséllyel választ kaphatsz rájuk!

Szombati #bibliatanulmány


Helyszín: Tanácsterem
Időpont: szombat 14:00-15:00

Szolgálattevő: Krámer György – a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának igazgatója
 
Cím: ”Oly távol vagy tőlem és mégis közel” – A keresztyén élet paradox volta
 
Minden, ami Istennel kapcsolatos, kettős. Az egész keresztyénség az, Isten országának a már eljött valóságában, de a még be nem teljesült egészében élünk; egyszerre vagyunk Isten előtt bűnösök, de ugyanakkor Jézus Krisztusért igazak. Mit jelent ez a mindennapi életünkben? Isten felfoghatatlan, kikutathatatlan, teljesen más, mégis olyan közel jött hozzánk, ahogyan csak lehetett, egészen a szívünk mélyéig - erről gondolkodhatunk együtt a szombati bibliatanulmány alkalmával. Hozd el a kérdéseidet te is!