Nikodémusok Órája


Ízlelgetem a szót: mégis. Dac van benne, szembenállás valamivel, de nem öncélú lázadás, annak a szava a ”mégse” lenne. Thomas Mann szerint ”nem akarásból, úgy látszik, lelkileg élni nem lehet; valamit nem akarni megtenni, tartósan nem jelenthet élettartalmat”. Nem azt mondja, hogy csak azért se csinálok meg valamit, hanem épp ellenkezőleg: csak azért is megcsinálom!
 
Késő esti beszélgetéseinken gondoljuk végig: amikor valami ELLEN harcolunk, valójában MIÉRT küzdünk? Mégis akarunk valamit vagy mégse? Mire mondunk igent, miközben nemet mondunk?
 
Éjjeli beszélgetés a záró nagykoncert után azoknak, akik eléggé frissek vagy éppen eléggé fáradtak, hogy kedvük legyen hitbéli, kulturális, etikai vagy lelki kérdésekről beszélgetni. A megadott téma ”ugródeszka” lesz, azaz a beszélgetés arra kanyarodik, amerre a beszélgetőtársak irányítják, a beszélgetés moderátora az alaptémát adja meg, illetve medret ad a beszélgetésnek. Max. 1,5 óra esténként, nehogy a végtelenségig nyúzzák egymás agyát a résztvevők.

 

Hegedűs Attila


Programok:


Nemet mondani a világra?


Helyszín: Csillagsátor
Időpont: szerda 23:00-00:30


Nemet mondani a testre?


Helyszín: Csillagsátor
Időpont: csütörtök 23:00-00:30


Nemet mondani a közéletre?


Helyszín: Csillagsátor
Időpont: péntek 23:00-00:30


Nemet mondani a régiekre?


Helyszín: Csillagsátor
Időpont: szombat 23:30-01:00