Csendkuckó


Szeretnénk egy kis „szigetet” a forgatagban, ahol bármikor el lehet csendesedni. Egy hely, ahol az előadások, a koncertek, a fórumok, a játékok között lehetőséged van néhány percre leülni, beszélgetni Istennel, belehelyezkedni a teremtett világ csodálatos valóságába.
 
Vladika Zsófia

Programok:


Csendesülő


Helyszín: Evangélikus templom - Csendkuckó
Időpont: szerda 22:00-22:30

A megérkezés fáradalmai után rövid elcsendesedéssel, imádsággal, és sok-sok énekléssel várunk a Csendkuckóban. Utána pedig közös játékra invitálunk téged.

Jézushoz kötöm életem


Helyszín: Gyülekezeti-ház
Időpont: csütörtök 11:00-11:30

A Büki Evangélikus Gyülekezet az idei Szélrózsán útjára indítja a „Jézushoz kötöm az életem” elnevezésű programot. Azért, hogy mindez kézzelfogható valósággá legyen, a büki gyülekezeti háznál egy lakatfal került kialakításra. Ennek megtekintésére és egy közös imádságra hívunk téged is. Biztatunk, hogy tegyél te is egy lakatot a kerítésre annak bizonyítékaként, hogy te is Jézushoz tartozol!

Könyörgés a teremtésért


Helyszín:
Időpont: csütörtök 16:00-17:00

Az Ökosátorral közös programunk a „Könyörgés a teremtésért”, amit külső helyszínen valósítunk meg. (Figyeld a helyszínen a kiírásokat és a színpadon elhangzó hirdetéseket!) Várunk téged is egy olyan éneklésre, imádságra, igehallgatásra, ahol a teremtett világunk védelme és a teremtés tisztaságáért való könyörgés kerül előtérbe.

Csendesülő


Helyszín: Evangélikus templom - Csendkuckó
Időpont: csütörtök 22:00-22:30

Ha a sok koncert és fesztiváli forgatag végén egy kis csendre vágysz, várunk téged is egy taizé-áhítatra, ahol énekkel, imádsággal köszönjük meg Istennek az elmúlt nap áldásait.

Ökopacsirta


Helyszín: Evangélikus templom - Csendkuckó
Időpont: péntek 05:00-05:30

A Csendkuckó és az Ökosátor közös programja a „Hajnalköszöntés”. Várunk téged is hajnalban napfelkeltét nézni, és énekkel dicsérni az Urat, amiért minket is új napra ébresztett. A program helyszínével kapcsolatban figyeld a helyszínen a kiírásokat! Ha eljössz, vendégünk leszel egy kávéra vagy egy teára.smiley

Csendes percek


Helyszín: Evangélikus templom - Csendkuckó
Időpont: péntek 16:00-16:45

A Csendes percek egy olyan program, ahol a bibliai történet hallgatása közben beleképzelheted magad a szereplők helyébe. Választhatsz személyt, tárgyat vagy akár természeti jelenséget is magadnak. A végén pedig elmesélheted nekünk, milyen volt Péternek, Jézus ruhájának vagy akár szélnek lenni néhány perc erejéig...

Csendesülő


Helyszín: Evangélikus templom - Csendkuckó
Időpont: péntek 22:00-22:30

Várunk a hosszú nap után néhány perc imádságra és éneklésre. Utána pedig az Ökosátorral közös játékra hívunk. Gyere, zárd velünk a napot!

Csendélet


Helyszín: Evangélikus templom - Csendkuckó
Időpont: szombat 11:00-11:45

Interaktív bibliatanulmányozással várunk ezen a délelőttön. Lehetőséged lesz elgondolkodni, hogy a bibliai történet eseménye miként jelenik meg a saját életedben, és a beszélgetés végére egy közös csendéletet alkotunk a jelenlévők segítségével.

Ültessünk egy fát!


Helyszín: Ökosátor
Időpont: szombat 16:00-16:45

A két évvel ezelőtti Szélrózsán indítottuk útjára az Ökosátorral ezt a közös programunkat. Célunk vele, hogy a Szélrózsa helyszínén ültessünk egy fát, ezzel hozzájárulva a természet védelméhez és hosszú időre megörökítve a fesztivál emlékét. Gyere, ültessünk együtt egy fát Bükön is! Kérünk, hogy a faültetés helyszínével kapcsolatban figyeld a kiírásokat a fesztiválon!