Színház


Egy igazi fesztiválhangulathoz – a koncertek mellett – a színház is hozzátartozik. Szeretnénk olyan darabokat megmutatni a közönségnek, melyek egyszerre szórakoztatóak és elgondolkodtatóak.

Bogdányi Marcsi


Programok:


Ádám és Éva (stand up comedy)


Helyszín: Színházterem
Időpont: csütörtök 15:00-17:00

Egyszemélyes vígjáték a férfi és a nő kapcsolatáról két részben.
Írta, rendezte és előadja: Benedek Zalán
 
Milyen a nő? És milyen a férfi? Mi történik, ha ö sszeeresztjük őket? Miért van az, hogy amikor megismerted a férfit, még volt haja? És miért fiatalabb mindig egy nő, mint a vele egykorú férfi?
 
Minden terítékre fog kerülni a távirányítókezeléstől a női logikáig, Napóleontól Justin Bieberig, a 22 kg csokitól a kölesgolyóig. És persze konfliktuskezelés, kommunikáció, agyműködés, nemi szerepek és hasonló ”apróságok”, fűszerezve számos kulturális utalással, a pszichológia eredményeivel, valamint sok jó zenével.
 
Az előadás 2x50 perc.

Varázsszavak


Helyszín: Színházterem
Időpont: péntek 15:00-18:00

A „Holt költők társasága” című regény és film alapján készült musical két felvonásban. A darab sorsokról, hibákról, szeretetről, rólunk szól. Egy olyan világban, ahol fontos a hagyomány, a becsület, a fegyelem, a teljesítmény, a „sajnálom, a bocsáss meg, a köszönöm és a szeretlek”. „Ragadd meg a napot”, változtasd megmagad, és megváltozik a világ!
 
A 40 fős amatőr, integrált társulatban együtt játszik gimnazista és sérült felnőtt csodálatos egységet alkotva! A soproni dESZKa társulat és a zsirai Fogyatékosok Otthonának amatőr csapata egy színpadon.
 
Dalok: Kowalsky meg a Vega. Rendező: Betuker Botond
 
A darab egy szünettel együtt 3 órás. Arra kérünk téged, hogy az előadást elejétől a végéig tekintsd meg! Később csatlakozni és hamarabb elmenni nincs lehetőség!

 


Luther Élményszínház


Helyszín: Színházterem
Időpont: szombat 14:00-16:00

Darabunkkal Luther Márton életének néhány fontos eseményét szeretnénk felidézni a megszokottól kicsit eltérő „színházi előadáson”. Élményszínházunk – a láthatatlan színházhoz hasonlóan – szemünk használata nélkül, egyéb érzékszerveinken keresztül szeretne élményhez, megtapasztaláshoz juttatni minden résztvevőt. Néhány „állomáson” egyesével vezetjük át a résztvevőket (bekötött szemmel), ahol nincs más dolguk, mint csendben átélni a velük történteket: hallani, tapintani, érezni mindazt, ami körülöttük és bennük zajlik.
 
A Szentgotthárdi Evangélikus Gyülekezet néhány tagja pár éve foglalkozik ezzel a „műfajjal”. A látvány nem számít, mert nincs. Csak amit érzünk.
 
A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges. Az előadás napján, szombaton az Infópultban lehet jelentkezni 9-14 óráig vagy a rendelkezésre álló helyek feltöltéséig.


Álmom az Isten


Helyszín: Színházterem
Időpont: szombat 18:30-19:45

Jáger András győri színművész előadásában a művész társa csupán egy báb lesz a színpadon. A díszlet pedig egy pad: „Az emberélet útjának felén…” lévő útszéli pihenőhely. Ide érkezik egy vándor, nevezzük utcazenésznek. Monológjában magyar költők és írók gondolatai fonódnak egybe az elmúlt évtizedek ismert rockdalaival. Egy gitár kíséretében énekel többek között a Quimbytől, a P. Mobiltól, Hobótól és a Tankcsapdától. Létezik-e Isten? – erre, életünk talán legfontosabb kérdésére keres választ filozofálva, pörölve, suttogva és énekelve.
 
Jáger András minden irodalmat szeretőnek ajánlja műsorát, s úgy érzi, 13 éves kortól fogyasztható ez az istenkereső, ám nem klerikális, humorral átszőtt monodráma.