Filmklub


FilmLove
 
Huppanj be, ha rád férne egy kis agymenés! Van popcorn, kóla, és a világot a négy sarkából is kimozdító filmek, amiket képtelenség vélemény nélkül hagyni. Olykor meghívunk egy-egy vendéget szakérteni, de lesz szó a filmes ízlésről, filmkultúráról is.
 
László Dávid és Varga Máté

Programok:


Curfew (2012)


Helyszín: Tanácsterem
Időpont: szerda 18:30-20:00

A bukás szélén áll egy önpusztító ember, aki elérte életének legmélyebb pontját. Váratlan hívást kap elidegenedett nővérétől, hogy gondoskodjon fiatal lányáról egy éjszakára.
 
A vetítés után kibeszéljük a filmet, ahol te is elmondhatod a véleményedet.

Szeretetnepper (2012)


Helyszín: Tanácsterem
Időpont: csütörtök 19:00-20:30

Az intézetben felnőtt ikerpár eltávolodik egymástól, miután egyiküket beszippantja a helyi alvilág, a másik pedig lelkész lesz. Kis Corleone egyre agresszívabban tör a hatalomra, és minden eszközt megragad, hogy ő legyen a kerület ura. Fivére eközben a helyi utcagyerekek körében végzett eredményes munkájával szerez hírnevet magának és a családalapításon töri a fejét. Egy éjszaka azonban a két testvért a véletlen tragikus körülmények között sodorja egymáshoz, ahol egyiküknek döntést kell hoznia...
 
A vetítés után kibeszéljük a filmet, ahol te is elmondhatod a véleményedet.

Dr. Filmlove – a vászonnal szemben


Helyszín: Tanácsterem
Időpont: szombat 18:00-20:00

Dr. Filmlove igazi arca. Mondd meg, milyen filmet szeretsz, megmondjuk, ki vagy! A fastfoodertől a gourmetig – mely filmek alakították, vagy reflektálnak legjobban a magyar néplélekre? A beszélgetés második részében keresztyén üzenetű filmeket vizsgálunk meg, elválasztjuk a búzát a konkolytól. Megnézzük, van-e létjogosultsága az ilyen filmeknek.