Szélrózsa Ovi


”Minden szabad nékem, de nem minden használ; minden szabad nékem, de nem minden épít. Ne keresse senki a maga javát, hanem a másét.” (1Kor 10,23-24)
 
Kisgyermekkel érkezel a Szélrózsára? Míg áhítaton, előadáson, kiscsoportos beszélgetésen vagy koncerten töltekezel, esetleg próbára teszed erődet valamelyik sportban, bízd gyermeked jó szívvel a Szélrózsa Ovira! Sok éves szélrózsás tapasztalattal, jó óvónői gyakorlattal, szeretetteljes, vidám hangulattal várunk minden 3-7 év közötti kisgyermeket!
 
Nyitvatartás: csütörtök-szombat 8:30-tól 13:00-ig és 15:00-tól 18.00 óráig.
 
Minden hozzánk betérő kisgyermek egy jellel ellátott kendőt kap ajándékba, melyet a Szélrózsa Oviban való tartózkodása alatt viselnie kell. A gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve 11:00-kor és 16:30-kor tízóraival, illetve uzsonnával egészítjük ki a napi étkezést. A praktikusságot is szem előtt tartva ez gyümölcsöt és kekszet jelent.
 
Délelőttönként ovis áhítatra várjuk a kicsiket, délutánonként pedig különböző foglalkozásokat tartunk. Lesz zeneovi hegedűvel, furulyával és különféle ritmushangszerekkel; néptáncosaink saját ruhájukba öltözve mutatják be szülőföldjük, a rábaközi népviselet jellegzetességeit, majd a táncházban mindenki kipróbálhatja a néptánc alaplépéseit. Velünk lesz Szutyányi Márk fizikus-csillagász, aki vizes kísérleti bemutatóval készül.
 
A sátor körül versenyekkel és ügyességi játékokkal, a kihagyhatatlan horgászással és vizes-hajós játékkal, a sátorban barkácsolással (Luther-rózsa, függő füzér készítése, hajtogatás, vágás, festés, parafadugó vitorlásból társasjáték készítése...) mesével, versekkel, dalokkal várunk.
 
Szutyányiné Zsédely Dóri

Programok:


Ovis áhítat


Helyszín: Szélrózsa Ovi
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 10:30-11:15

Délelőttönként ovisoknak szóló áhítat keretében beszélgetünk az aznapra választott bibliai történetről, a kisgyermekek életéből vett példákkal, a legkisebbeket foglakoztató gyermeki problémákon és ”gondokon” át vezetve Őket a felismerésig, hogy a világban nincsenek egyedül. E közös együttléteken barkácsolással vagy közös játékkal, gyermekeknek szóló énekekkel kötjük össze az ige üzenetét.
 
Az áhítatokat Tóthné Szebeni Gyöngyi vezeti.

Zeneovi


Helyszín: Szélrózsa Ovi
Időpont: csütörtök 16:45-17:30

”Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon.” (Kodály Zoltán)
 
Csalogatjuk a zenét szerető gyermekeket közös dalolásra, zenélésre, hangszerek megismerésére. – Parádi Ági

Vizes kísérleti bemutató


Helyszín: Szélrózsa Ovi
Időpont: péntek 17:00-17:30

Életünk éltető ereje a víz, amely nemcsak fogyasztásra vagy tisztálkodásra alkalmas, hanem segítségével izgalmas kísérleteken keresztül megtapasztalhatjuk a víz különleges tulajdonságait is. – Szutyányi Márk

Népviseleti bemutató, táncház


Helyszín: Szélrózsa Ovi
Időpont: szombat 16:45-17:30

Várunk minden kicsit és nagyot, aki szereti a népzenét, a néptáncot, szeretne pár tánclépést elsajátítani, szép népviseletet látni, vagy csupán jó társaságra, kellemes hangulatú beszélgetésre, a régi időket idéző mulatságra vágyik. – Varjasné Virágh Erzsébet, Kiss Melitta, Kiss Bence