Kikötő


Sokszínű programmal várjuk a 7-14 éves korú gyermekeket az idei Szélrózsán. Lesz kézműveskedés, kisvonatos vároznézés, koncert, színház, bátorságpróba, sport és persze sok-sok nevetés! Te ott leszel?
 
Firisz Anita

Programok:


Baba-mama lapozó


Helyszín: KIE Kávéház
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 09:15-10:00

Egy biblikus csendeskönyvet feldolgozó, szívet-lelket tápláló baba-mama foglalkozásra invitálunk mindenkit.

Hálóvetés


Helyszín: Kikötő
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 09:45-11:15

Szeretettel várjuk a gyermekeket foglalkozásainkra, ahol bibliai történetekkel ismerkedhetnek meg játékosan. Minél több érzékszervet bevonva, drámapedagógiai elemekkel színesítve, zenélve, bábozva, táncolva, sok-sok nevetéssel, érdekes feladatokkal fűszerezve tapasztalhatod meg, hogy Isten mennyire szeret téged.

Társasjáték


Helyszín: Tetőtér
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 10:15-19:45

Catan, Activity, Bumm!, Mi lenne ha?, Gazdálkodj okosan... Soroljam még? A több mint 30 társasjáték közül Te is biztosan megtalálod a kedvencedet! Tedd próbára magadat és a barátaidat! A legszuperebb társasjátékok közül választhatsz! Vajon ki fog célba érni előbb?

Mocorgó


Helyszín: KIE Kávéház
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 10:30-11:00

A Szélrózsa legkisebbjeit (1-3 éveseket) várjuk Mocorgó foglalkozásainka, ahol magukkal és a környező világgal ismerkedhetnek a picurok. Mondókázunk, énekelünk, játszunk és mindenkit megmozgatunk!

Kézműves foglalkozás


Helyszín: Kikötő
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 12:00-15:00

Várjuk a kreatív és kevésbé kreatív gyerekeket a Kikötő sátorban, ahol garantáltan mindenkinek sikerélménye lesz! Agyagozhatsz, vághatsz, hajtogathatsz, építhetsz templomot, készíthetsz dekorgumiból Luther-rózsás hűtőmágnest vagy kitűzőt, de akár barátságkarkötőt is fűzhetsz gyöngyből. Ne maradj le róla!

Sok-szín-pad Lurkó Társulat színelőadása


Helyszín: Kikötő
Időpont: csütörtök,péntek 15:30-16:00

A tűz balladája – A lány, aki maga volt a tűz
 
A darabról röviden: Egy farkasvonyítástól hangos téli éjszakán a faluba idegen pár érkezik. Mindenki elzavarja őket, senki nem ad menedéket nekik. Felelevenedik egy pont ilyen faluban megesett történet, melyben a csőszkunyhóba befogadott pár életét áldozta a faluért, amikor éhes farkasok támadtak rájuk. Az árván maradt gyermeket négy fiús család akarta befogadni. A bíró úgy döntött, legyen a lányka évszakonként más családnál. Télen a pék kemencéjénél, tavasszal a kovács parazsánál melegedhet, nyáron a favágóéknál az őzekkel játszadozhat az erdőben, ősszel gyertyamártóéknál sosem vakoskodna. E szerint a rend szerint teltek az évek s cseperedett a lány a szerető családoknál, akik abban reménykedtek, hogy majd, amikor eljön az idő, az ő fiukat választja férjül. Egyszer, amikor a pék nem fűtött be időben a kemencébe, a lány hozzáért egy elkeseredett asszony szakajtójához, s a kenyér magától megsült. Egy másik alkalommal, amikor a kovács csak drágán javított volna meg egy törött fejszét, a lány kezében összeforrt a vas. Amikor pedig a gyertyamártó nem adott gyertyát egy szegénynek, a lány fényt varázsolt a kunyhóba, s amikor favágó apja sajnált egy kis rőzsét a fagyoskodóktól, meleget vitt a kunyhókba. A négy család hiába kérte a lányt, ne adja ingyen a tüzet, de az nem akarta pénzért adni azt, amit szüleitől ingyen kapott, ezért összefogtak ellene és kitagadták.

Inci-finci gyermekfoglalkoztató


Helyszín: Kikötő
Időpont: csütörtök,péntek 16:15-17:00

Adott egy gyerkőc, akit nehéz lekötni bármivel? Viki néni partiján garantáltan nem fog unatkozni. Főszerepben a jókedv és kacagás, fűszerezve az adott napi bibliai témával. Milyen is az, amikor a gyermek játszva tanul? Inci-finci gyermekfoglalkoztató!

Esti mese


Helyszín: Tetőtér
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 20:00-20:15

Ha az esti áhítat után békére és nyugalomra vágysz, Tündi néni esti meséjénél jobb választás nincs a számodra. A város egyik legkedvesebb óvónénije méltán a gyerekek kedvence. Ki más terelhetne hát minket az álmok mezejére? Kicsiket, nagyokat, kikapcsolni vágyókat vár Tündi néni a kultúrház tetejében berendezett kuckójában. Az esti mese után az esti bárányszámolgatás kizárt!

Dottó- kisvonatos városnézés


Helyszín: Kikötő
Időpont: péntek 11:00-12:00

Ha Bük, Bükfürdő, akkor elmaradhatatlan a kisvonatos városnézés! Az utazás alatt bejárjuk a település nevezetességeit, látnivalóit, sok érdekes információval gazdagodhatunk a kis város múltjával, jelenével és jövőjével kapcsolatban. Légy részese Te is ennek a fantasztikus utazásnak!

"Új hangszer érkezése" – Az evangélikus büki bábcsoport előadásában


Helyszín: Színházterem
Időpont: szombat 11:15-11:45

Élőszereplős bábdarab nem csak gyerekeknek! Dávid király életét feldolgozó, a zsoltárok világát feltáró, egyedi színdarab. 8-12 éves hittanosok előadásában, zenés-táncos részekkel. A darab a legjobb díszlet díját kapta a 2018-as fesztiválon. Gyere te is velünk a zene birodalmába, éld át az új hangszer érkezésének pillanatát!

"Fogjuk ki az aranyhalat!" interaktív séta a városban


Helyszín: Kikötő
Időpont: szombat 15:00-17:00

A ”Kikötőnél” várjuk mindazon bátor emberek jelentkezését, akik kiállva 7 próbát, feladatainkat teljesítve eljutnak a célba. Egyedül, vagy barátaiddal jössz? Nem árt, ha ismered a várost, nem félsz a kihívásoktól, és kitartó vagy.