Sport


Igyekeztünk úgy megtervezni a Szélrózsa sportprogramját, hogy az teljes mértékben összhangban legyen a találkozó témájával és programjával.  Mindemellett törekedtünk arra is, hogy legyen helye a verseny és szabadidős sporttevékenységeknek, valamint az egyéni és csapatsportoknak egyaránt.
 
Fabiny Marci

Programok:


Szélrózsa Focibajnokság


Helyszín: Sportpálya
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 08:00-17:45

Szeretsz focizni, és a barátaiddal jössz a Szélrózsára? Összemérnétek erőitöket más ifikkel? Vagy csak simán tetszik a büki sportpálya? Akkor hívj össze egy csapatot, nevezzetek be a Szélrózsa Focibajnokságra, és vigyétek haza a trófeát! Érdeklődni és jelentkezni a szelrozsasport@lutheran.hu e-mail címen tudsz, illetve ha lesz még hely, a helyszínen is az Infópultnál. Fontos, hogy adjátok meg a csapatnevet és a csapattagok névsorát is!
 
A legfontosabb információk, keretek:
  • • 4+1 fős csapatok
  • • max. 10 fő nevezhető
  • • egy játékos csak egy csapatban szerepelhet
  • • a meccsek a sportcsarnokban és a sportpályán kerülnek megrendezésre
  • • játékidő a jelentkező csapatok számától függ majd
  • • díjazás: kupa, érmek és egyéb értékes nyeremények.
Találkozzunk a gyönyörű büki pályán!

Szélrózsa Röpibajnokság


Helyszín: Sportpálya
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 08:00-17:45

Hogy a focizni kevésbé szeretők is megízlelhessék a csapatsport adta közösségi élményt, megrendezésre kerül a Szélrózsa Röpibajnokság is. Nevezzetek ifitekkel, barátaitokkal, és mutassátok meg, hogy Ti vagytok a legjobb röpisek a Szélrózsán!
 
Jelentkezés: szelrozsasport@lutheran.hu e-mail címen keresztül lehetséges, tüntessétek fel a csapatnevet, és hogy röpire jelentkeztek! Helyszíni jelentkezés is lehetséges az Infópultnál. 
 
Információk: egy csapatba maximum 10 fő nevezhető, egyszerre 6 fő lehet a pályán, beforgásos rendszerrel. Lebonyolítás a csapatok számától függően. Egy játékos csak egy csapatban szerepelhet.
 
Díjazás: kupa, érmek és egyéb értékes nyeremények.

Buborékfoci


Helyszín: Sportpálya
Időpont: csütörtök 11:00-17:45

Ha van vicces, izgalmas, de mégis közösségépítő dolog, akkor ez az! Gyere és próbáld ki a buborékfocit, mutasd meg, hogy Te vagy a legerősebb!
 
Jelentkezni aznap, a helyszínen tudsz.

Lasertag


Helyszín: Sportpálya
Időpont: péntek 11:00-17:00

Harcold meg a nemes harcot lézerrel!
Jelentkezni aznap, a helyszínen tudsz.

Szélrózsa futóverseny


Helyszín:
Időpont: szombat 10:30-12:00

ÚJDONSÁG! Idén első alkalommal futóversenyt rendezünk a Szélrózsán.

Mivel az idei a 12. Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó, ezért a táv 12 kilométer lesz. Gondoltunk azokra is, akiknek ez túl hosszú, MÉGIS futnának, ezért ennek a fele, a 6 kilométer is külön versenyszám lesz.

A futás 2018. július 28-án, szombaton 10:30-kor indul a Szélrózsa Találkozó területe mellől, a Petőfi-Eötvös utca kereszteződésénél kialakított versenyközpontból.

A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Erre a linkre kattintva tudsz nevezni: REGISZTRÁCIÓ

A sikeres nevezésről visszaigazoló e-mailt küldünk. A résztvevők maximális létszáma 200 fő, úgyhogy ne hezitálj, regisztrálj!

Jelentkezni a létszám beteltéig,
illetve 2018. július 23. éjfélig lehet

A nevezés a Szélrózsa résztvevőinek INGYENES, ha azonban csak a futóversenyre szeretnél jönni, akkor a helyszínen kell megvásárolnod a 3000 forintos szombati napijegyet. Ez természetesen nem csak a futásra jogosít, hanem a Szélrózsa összes szombati programján részt vehetsz. Csak néhány a jobbnál-jobb események közül: sztár-activity Rátonyi Krisztával, interaktív kávés bemutató, filmvetítés, készíthettek afrikai kézműves ékszereket, este pedig a Soulwave lép majd fel. Részletes szombati program itt
 
Érdemes nevezned, hiszen:
 
- minden résztvevő a fesztivál logójával díszített egyedi befutóérmet kap;
- profi időmérést biztosítunk;
- on-line letölthető oklevél jár minden befutónak;
- tombolasorsolást tartunk a rajtszámok alapján az eredményhirdetéshez kapcsolódóan, ahol Szélrózsás emléktárgyakat nyerhetsz;
- ki ne szeretne magáról egy jól sikerült sportos képet feltölteni Facebookra, Instagramra?! ;-)
 
Kösd össze a futást jótékonysággal!

Állj rajthoz „Ne csak szurkolj, segíts!” mezben, amelynek megvásárlásával az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekekért végzett munkáját támogatod. A kezdeményezésről a Segélyszervezet honlapján olvashatsz bővebben, és a pólókat is ott tudod megnézni.

A mezek korlátozott számban lesznek kaphatók a verseny előtt, így ha biztosra szeretnél menni, akkor rendeld meg már a regisztrációval együtt a különleges pamut vagy technikai futópólódat!

A rajtszámok átvétele:

  • - 2018. július 26-27. között 10:00-től 18:00-ig az Ökumenikus Segélyszervezet Sátrában
  • - 2018. július 28-án 8:00-tól 8:45-ig (az áhítat előttig) szintén az Ökumenikus Segélyszervezet Sátrában
  • - 2018. július 28-án 9:30-tól 10:15-ig pedig a Petőfi-Eötvös utca kereszteződésénél kialakított versenyközpontban

Egy 6 kilométeres kört jelöltünk ki a Szélrózsa találkozó területe mellett, ezt a 12 kilométerre jelentkezők kétszer, a 6 kilométert teljesítők egyszer futják majd le. Frissítésre három alkalommal lesz mód, hozzávetőlegesen 2, 4 és 6 kilométernél.

A 12 és a 6 kilométeres kategóriák 1-3. helyezett fiú és lány befutói egy-egy serleget kapnak majd az ünnepélyes eredményhirdetésen, amire a verseny napján, szombat este 19:45-kor az Átrium színpadán kerül majd sor.

Abban az esetben, ha neveztél, és közbejött valami, így mégsem tudnál részt venni a versenyen, akkor kérünk, hogy segítsd a többieket, és add át a helyedet azoknak, akik lemaradtak a regisztrációról! Ezt a nevezésed visszaigazolásáról szóló e-mailben található linkre kattintva tudod megtenni július 23. éjfélig. Köszönjük, hogy gondolsz a többiekre!

A további részleteket (frissítés, útvonal, edzésterv, motivációk a készüléshez stb.) a futás folyamatosan frissülő Facebook-eseményében olvashatod majd, így mindenképp érdemes csatlakoznod!

A versennyel kapcsolatos kérdéseidet az alábbi e-mail címen teheted fel: matunde@gmx.net

JÓ FELKÉSZÜLÉST KÍVÁNUNK! MINDENKIT SZERETETTEL HÍVUNK ÉS VÁRUNK!