DEVISZONT Középiskolás Sátor


Szia! Van egy kis szabad időd, DE nem tudod hová menj a Szélrózsán? A döntés a tiéd, VISZONT nekünk van egy jó ötletünk. Várunk téged a Deviszont sátorban.
 
Lazulnál? Van itt minden: babzsák, wifi, telefontöltő, gitár, rengeteg játék, csocsó és megnyerhető csoki. Lelkileg töltődnél? Nézz be minden délelőtt, amikor beszélgetünk az áhítatról vagy fiatal lelkészek válaszolnak meredek kérdésekre. Unatkozol? Ne viccelj! Délután dalt szerzünk, slammelünk vagy rapid randizunk. Buliznál? Bulizz velünk minden este a koncertek után a partikon, amiket ifisek szerveznek!
 
Semmi DE, semmi VISZONT, itt a helyed!!!

Programok:


After


Helyszín: Deviszont sátor
Időpont: szerda,csütörtök,péntek,szombat 23:00-01:00

Vége van koncerteknek, de még nem mennél aludni? Napközben bejártad az egész Szélrózsát és még mindig van benned energia? Akkor ott a helyed este tizenegy után a Deviszont sátorban, mert nálunk még csak most kezdődik az élet, hiszen indul az After!
 
Az After alkalmával egyházunk három kerületéből delegált ifik várnak téged szórakozató alkalmaikra. Szerdán északról a pilisi gyülekezet, csütörtökön pedig nyugatról a kaposvári gyülekezet ifjúsága vár egy kis esti kikapcsolódásra, zenélésre, játékra és beszélgetésre. Pénteken délről a békéscsabai gimesek készülnek egy táncos, bulizós ”retró-partival”. Szombat este pedig mi, a sátor szervezői búcsúzunk tőletek egy szelíd, dzsemmellős alkalommal.

SnackTime


Helyszín: Deviszont sátor
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 11:00-12:00

Biztos, neked is van olyan emléked, amikor a barátaiddal egy kis „rágcsizás” közben végigbeszélgettél egy estét, és egymást követték a különböző témák, gondolatok és kérdések. Az ilyen alkalmak hangulatát szeretnénk elhozni neked a Szélrózsára SnackTime programunkkal. Három nap, három téma és egy kis rágcsálnivaló vár rád, hogy legyen min nyammognunk testi és lelki értelemben egyaránt.

SnackTime 1. – Pongráczné Győri Boglárka


Helyszín: Deviszont sátor
Időpont: csütörtök 11:00-12:00

Csütörtökön arról beszélgethetsz majd, hogyan is lehet túlélni a gimit. A csalódásokkal, időhiánnyal, megfelelési kényszerrel, baráti viszályokkal és nagy kibékülésekkel együtt. Nem is beszélve arról, hogy a középiskola után vár az a bizonyos nagybetűs ÉLET, amiről már mindenki annyit beszélt, de csak még több kérdést vet fel. Milyen irányba indulj? Tanulj, dolgozz, esetleg mindkettő? Milyen elszakadni a családtól és elköltözni otthonról? Minél messzebbre nézünk, annál több a kérdőjel… De vajon hol lehet a sok kérdőjel között egy biztos pontot találni? Egy kapaszkodót, útmutatót, segítséget? Erről beszélgetünk majd Pongráczné Győri Boglárka kaposvári lelkésznővel.

Játék és lazulás


Helyszín: Deviszont sátor
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 14:00-18:00

Lusta vagy átnézni a programfüzetet, vagy tudod, hogy úgyse érdekel egyik előadás sem, DEVISZONT jó lenne értelmesen eltölteni ezt a hetet? A jó hír, hogy a Deviszont sátorban rengeteg értelmes és értelmetlen dolog is vár: puffok, amiken lehet aludni, zene, amit hallgathatsz és hangszerek, amelyekkel zenélhetsz. Játékok, amik szórakoztatóak vagy játékok, amik unalmasak vagy játékok, amik nem is játékok. Tesztsorok, amiket lehetetlen megoldani, jó fej emberek, akikkel beszélgethetsz és jó fej emberek, akikkel nem kell beszélgetned. Rajzolhatsz, festhetsz, vagy nem is kell csinálnod semmit, ha épp nincs kedved semmihez.

Slam Poetry műhely


Helyszín: Deviszont sátor
Időpont: csütörtök 16:00-17:00

A slam poetry műfaj nehezen behatárolható, de dióhéjban talán ez a definíció érvényes rá: kötetlen előadói műfaj, sokak szerint maga a modern költészet, amiben az egyetlen szabály, hogy a slammernek három perce van a színpadon a szavalásra, érvelésre, arra, hogy meggyőzzön, megnevettessen, szórakoztasson, elgondolkodtasson és sikert arasson!
 
Előadónk bemutatkozása: Szabó Lala vagyok, 17 éves irodalom-szerelmes, a szombathelyi gyülekezet ifise és Ten Singes. Slammeléssel 2017 óta foglalkozom, rendszeres fellépő vagyok a Savaria Slam Poetry rendezvényein. A slam poetry mellett verseket, rövid történetek írok, valamint újságíróként dolgozom az f21.hu-nál.
 
A Deviszont sátor és a Grund közös szervezésében.

SnackTime 2. - Kovács Viktor


Helyszín: Deviszont sátor
Időpont: péntek 11:00-12:00

Pénteken egy izgalmas kérdéssel állunk eléd: Pia vagy ima? Mennyire fér bele a hívő keresztyén életébe a szórakozás? Vajon gond, ha a hétvégén megiszol pár sört a haverokkal vagy elmész táncolni? Baj, ha úgy érzed, hogy a barátaid vagy éppen a sport a legfontosabbak most az életedben? És mit gondolhat minderről egy lelkész? Neki vajon jut ideje kikapcsolódni, vagy még szabadidejében is csak Istennel foglalkozik? Erről beszélgetünk majd Kovács Viktor ajkai lelkésszel.

RapidRandi


Helyszín: Deviszont sátor
Időpont: péntek 16:00-17:00

RapidRandi – 5 perc. Ennyi idő alatt dől el, vagytok-e egymásnak annyira szimpik, hogy később is keressétek egymást. A szabályok segítenek, hogy rövid idő alatt sok új embert megismerj, de elkerüld a hosszú, kínos beszédet (vagy hallgatást). Egy próbát megér!

SnackTime 3. - Sánta József


Helyszín: Deviszont sátor
Időpont: szombat 11:00-12:00

Szombaton azt oszthatjuk meg egymással, hogy hol vesszük a boldogságot. Egyáltalán lehet-e boldogságot venni? Van-e egy biztos recept arra, hogy boldogok lehessünk a mai világban? Mert az a helyzet, hogy azt érezzük, egyre nehezebb. Folyamatosan csak arról hallani, hogy pusztítjuk a földet és egymást. A TV is minden nap hírt ad valamilyen szörnyűségről, vitás helyzetről. Hogyan bízzunk akkor egy szebb és jobb jövőben? Erről beszélgetünk majd Sánta József frissen felavatott lelkésszel.

Zene- és dalszövegíró műhely


Helyszín: Deviszont sátor
Időpont: szombat 16:00-17:00

”Ha valaki dalt ír, két fontos dolog van: nem szabad erőltetni és nem szabad okoskodni. Hiszem, hogy a dalíráshoz a gondolatokat Isten küldi, őt pedig nem szabad siettetni. A zenében a legjobb dolog a szabadság érzése, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy mint mindennek, ennek is vannak szabályai. Nagyon fontos megérteni, hogy ezek a szabályok nem a dalszerző hátráltatására vannak, épp ellenkezőleg. Ezeknek a bemutatásával és még sok-sok érdekességgel szeretném az érdeklődőket közelebb hozni ehhez a területhez, a szárnypróbálgatóknak pedig remélem, tudok szolgálni néhány jó tanáccsal.”
 
Madarász Noémi, 17 éves dalszövegíró