MÖS Sátor (Ökumenikus Segélyszervezet)


Az Ökumenikus Segélyszervezet helyszínével idén is érdemes komolyan számolnod napi programod összeállításakor. Csütörtökön és pénteken 10:30-tól délig óriás társas és más szuperjátékok, 14:30-kor activity sztárokkal, 16:00-tól pedig mély, interaktív beszélgetések várnak az elmúlt két év legforróbb témáiban, a #metoo-tól a migrációig. A szombat pedig a jótékonysági futásé: ha online regisztráltál a Szélrózsa futásra, állj rajthoz szombat délelőtt a „Ne csak szurkolj, segíts!” támogatói mezben!

Programok:


Óriástársas, csocsó, szerencsekerék és egyéb játékok


Helyszín: Ökumenikus Segélyszervezet Sátra
Időpont: csütörtök,péntek 10:30-14:00

12 és 13 óra között ebédszünetet tartunk.


Sztár-Activity Wolf Kati énekesnővel


Helyszín: Ökumenikus Segélyszervezet Sátra
Időpont: csütörtök 14:30-15:30


A #metoo-n túl


Helyszín: Ökumenikus Segélyszervezet Sátra
Időpont: csütörtök 16:00-17:00

A #metoo-n túl – beszélgetés arról, hogy mi számít kapcsolati erőszaknak és mi nem, hogy mi meddig mehet, és hogy mit tehetünk, ha tényleg segítség ell... Aki előad, kérdez és válaszol: Rácsok Balázs, az Ökumenikus Segélyszervezet vezető témaszakértője.

Sztár-Activity Rátonyi Kriszta műsorvezetővel


Helyszín: Ökumenikus Segélyszervezet Sátra
Időpont: péntek,szombat 14:30-15:30

Sztárvendégünk lesz Rátonyi Kriszta, A Dal és a Magyarország szeretlek! műsorvezetője.


Történetek az út másik végéről – keresztényüldözés, Iszlám Állam, migráció...


Helyszín: Ökumenikus Segélyszervezet Sátra
Időpont: péntek 16:00-17:00

Keresztyénüldözés, Iszlám Állam, migráció... az elmúlt évek híreinek meghatározó témái, de vajon hogy látszik mindez a másik oldalról? Mit tesz az Ökumenikus Segélyszervezet és az Evangélikus Egyház Irakban és mit tehetsz te? Képek, történetek, kérdések és válaszok dr. Fabiny Tamás elnök-püspökkel és Gáncs Kristóffal, a Segélyszervezet kommunikációs igazgatójával, akik néhány hete tértek vissza Moszul (Ninive) térségéből.

Ne csak szurkolj, segíts! – avagy kösd össze a futást a jótékonysággal


Helyszín: Ökumenikus Segélyszervezet Sátra
Időpont: szombat 10:30-11:30

Szombaton először a történelemben: Szélrózsa futóverseny! Állj rajthoz Te is az Ökumenikus Segélyszervezet ”Ne csak szurkolj, segíts!” feliratú mezében, melynek megvásárlásával a segélyszervezet rászoruló gyermekekért végzett munkáját támogathatod. Rajtszámátvétel és mezvásárlás csütörtökön, pénteken 10:00-17:00-ig, a verseny napján, szombaton pedig 8:00-tól a Segélyszervezet sátránál. Start Rátonyi Krisztával, a népszerű műsorvezetővel a segélyszervezet jótékony futójával szombaton 10:30-kor! További információ a Szélrózsa futóverseny programnál.
 
A "Ne csak szurkolj, segíts!" egy jótékonysági futóközösség, melynek célja, hogy a jelentősebb futóeseményeken felhívja a figyelmet a Segélyszervezet célkitűzéseire, és minél több embert változtasson szurkolóból segítővé. Az elmúlt években a futóközösség több millió forint adományt gyűjtött és olyan meghatározó emberek öltötték magukra mezét, mint Kovács Koko István, Gyurta Dani, Thuróczy Szabolcs, Kozma Dominik vagy Iain Lindsay, brit nagykövet. www.necsakszurkolj.hu