Grund


Grund… csak egy darabka föld… de ez a föld a pesti gyerekek számára a végtelenséget, a szabadságot, a találkozás helyét jelenti. A leggyönyörűbb, a legcsodálatosabb hely ez. Egy igazi erődítmény, igazi vár. Talán valahogy így látjuk mi is gyülekezetünk helyszíneit. Most pedig itt, a Szélrózsán kicsit Te is részese lehetsz ennek. Belekóstolhatsz abba a sokrétű munkába, ami a szombathelyi evangélikus gyülekezetben folyik: TenSing, rádiózás, Dr. Bohóc, Johannita Elsősegély, sok-sok zene és játék. Keresd bátran a Grund sátrat, és nézz be hozzánk!

Programok:


Megálló


Helyszín: Grund
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 10:15-12:30

Megismernél vagy vásárolnál gyógynövényeket? Kipróbálnád a rádiózást? Szeretnél műsort szerkeszteni, interjúzni vagy kívánságműsort összeállítani? Esetleg csak egy frissítő limonádéra vágysz? Látogass meg minket! A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség életébe nyerhetsz betekintést, ha meglátogatsz minket a Grund sátorban.

TenSing workshop


Helyszín: Grund
Időpont: csütörtök,péntek 14:00-15:00

Hogy mi a TenSing? Talán a legegyszerűbben úgy foglalhatnánk össze, hogy minden, ami a zene, a tánc, a drámajáték és a jó közösség fogalmainak ötvözetéből létrejön. Gyere, és légy részese ennek Te is! Csütörtökön zenei workshoppal várunk, melynek keretein belül velünk énekelheted a 2018-as TenSing Fesztivál dalát vagy a Pál utcai fiúk musical fülbemászó dallamait. Ha pedig játszani támadna kedved; drámajátékban, színészetben próbálnád ki magad, látogass meg minket pénteken!

TenSing szeminárium


Helyszín: Grund
Időpont: péntek 11:30-12:30

Hogyan maradhatunk hűek hitünkhöz, meggyőződésünkhöz akkor, amikor a pop-kultúrában megtalálható elemeket építünk be TenSing műsorunkba? Tizenéves fiatalok vesznek górcső alá különböző filmeket, videóklipeket, könyveket és zenéket, hogy erre a kérdésre megtalálják a saját válaszukat... persze együtt, Veled! Gyere, és elemezd ki ezeket velünk közösen!

Teddy Maci Kórház


Helyszín: Grund
Időpont: péntek 16:30-17:30

Gyere, és gyógyítsunk macikat közösen! A foglalkozás során játékos keretek között van lehetőség megismertetni a gyógyító tevékenységet a gyerekekkel, így enyhítve a félelmet az orvosi környezettől. Az érdeklődők egy ”maciműtéten” is részt vehetnek, ahol műtős környezetben megvizsgáljuk és meg is gyógyítjuk a macit, mindeközben megismerve a testben lévő szerveket és működésüket. Hozd magaddal plüssmackódat is!

Örömzene


Helyszín: Grund
Időpont: péntek 19:15-21:30

Igazi örömzene szombathelyi fiataloktól. Az akusztikus estek kedvelői jól ismerik már a Háklár Bandát Szombathelyen. A családi zenekar rendszeres vendége kávézóknak, puboknak, helyi rendezvényeknek. Idén pedig a Szélrózsára látogatók is hallhatják őket.
 
Kovács Pali 15 éves, de megjárta már az X-Faktort, és számos koncertet adott bandájával együtt és önállóan is. A Háklár Banda és Pali örömzenéje után kötetlen zenélgetés, jammelés, örömködés vár mindenkit, aki ellátogat a Grund sátorba péntek este!

Dr. Bohóc Mosolyszolgálat – Kik is vagyunk?


Helyszín: Grund
Időpont: szombat 14:00-15:00

A bohócdoktorok világszerte rengeteg gyermekkórházat és szociális intézményt látogatnak, sok gyermek és felnőtt arcára csalva mosolyt. A Szombathelyi Evangélikus Szeretetszolgálatért Alapítvány Dr. Bohóc Mosolyszolgálata jelenleg Szombathelyen és Sopronban vizitel. Céljuk, hogy elfeledtessék a kis páciensekkel, szüleikkel, hogy a kórházi közeg alapvetően egy szomorú hely. Életet és vidámságot csempésszenek az idősotthon szürke falai közé. Másfajta utat nyissanak a gyógyulásban a fogyatékkal élők között. Várunk minden érdeklődőt programunkra, amely bemutatja, hogyan is működik a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat!

Dr. Bohóc Mosolyszolgálat


Helyszín: Grund
Időpont: szombat 17:00-18:00

Felhőtlen vidámság és jókedv! Sok szeretettel várják a gyermekeket és a családokat a Bohócdoktorok, hogy örömteli műsorukkal vidám mosolyt csaljanak kicsik és nagyok arcára!

TenSing előadás


Helyszín: Grund
Időpont: szombat 19:00-19:30

Immár két éve, hogy megalakult a szombathelyi TenSing Savariae. Számos koncert, turné és az előtalálkozós fellépés után, most a Szélrózsán is találkozhatsz velünk a Grund sátorban. Miért jó a TenSing? Mert a zene, a tánc, a dráma szeretete és Isten közelsége összeköt bennünket, közösséggé formál. Ebből szeretnénk visszaadni egy keveset koncertjeink alkalmával. Találkozzunk szombat este a Grund sátorban!