GT Moto Café - Evangélikus Motorosok - Lutherfeszt


Az Evangélikus Motorosok csoportját a reformáció 2017-es jubileuma hívta életre, hiszen egy Wittenbergbe tartó, 10 napos motoros túrára állt össze az evangélikus lelkészekből és nem-lelkészekből álló sokszínű motoros csapat. A wittenbergi út különleges élmény volt számunkra, közös örömökkel és gondokkal, egymásra figyeléssel és összetartozással. Számunkra a motorozás közösségépítő erő, ami segít a hitünket megélni és erősíteni. Ezt a lelkületet szeretnénk továbbadni a Szélrózsán is.
 
A Guruló Tanítványok Motoros Kávézóban a Lutherfeszt csapata gondoskodik az enni- és innivalóról. A felnőtteket „Frau Luther” vörös hopláger kisüzemi sörrel (és más kézműves sörökkel), kávéval, a kiskorúakat limonádéval, zsíros kenyérrel pedig mindenkit várunk.
 
A Honda Komfront jóvoltából a kávézó nyitvatartási idejében elérhető lesz a Honda motor szimulátor!

Programok:


Reformációs jubileumi motoros túra Wittenbergbe


Helyszín: GT Moto Café
Időpont: csütörtök 16:00-17:00

2017-ben, a reformáció 500. évfordulója alkalmából az Evangélikus Motorosok túrára indultak a wittenbergi magyar napokra. A 16 motorral megtett több, mint 3000 km-es túrát mutatja be Szűcs János.

Motoros túrázás, az élményfaktor


Helyszín: GT Moto Café
Időpont: péntek 14:00-15:30

Zsifi Wonder szinte a világ minden táján motorozott már, Thaiföldtől Izlandig, a Pireneusoktól a Transzfogarasig. Legújabb hihetetlen úticélja a Himalája, bérelt Royal Enfield motorokkal. Elképesztő kalandjairól, élményeiről hallhatunk és láthatunk tőle képes beszámolót.

Wittenberg a motoros és az önkéntes szemével


Helyszín: GT Moto Café
Időpont: péntek 16:00-17:00

Mátis Tamás az Evangélikus Motorosok 2017-es wittenbergi túrájának szervezője. Mátis Dani pedig egy egész évet töltött a reformáció városában egyetlen magyarként a nemzetközi önkéntes csapatban. Két különböző perspektívából mutatják be Wittenberget, az odavezető útjukat és élményeiket.

Könyvbemutató: Luther - a regény


Helyszín: GT Moto Café
Időpont: szombat 14:00-15:30

Frissen – szinte egyenesen a nyomdából – érkezik a Szélrózsára a Luther-regény második kötete! A tavaly megjelent első kötetben Luther Márton gyermekkorától jutottunk el 1517-ig, a 95 tétel megszületéséig. A július elején megjelenő második kötetben pedig a következő időszak világrengető eseményei kapcsán elevenedik meg előttünk reformátorunk alakja, és egy igazi hús-vér embert ismerhetünk meg a regényből. Vendégünk a szerző, Cs. Szabó Sándor.

A kávé lelke - interaktív kávés bemutató


Helyszín: GT Moto Café
Időpont: szombat 16:00-17:00

Sefcsik Tamás barista előadása
 
Hogyan lesz a zöldből fekete? Hogyan tudjuk előcsalogatni a zöld kávéban lakozó valódi értékeket? A kávépörkölés elmélete és gyakorlata. Hogyan lesz kávébabból hol keserédes, hol gyümölcsös, hol hideg, teaszerű nedű? A kàvékészítés különböző módjai.