Kiállítások


A Galériában kiállításra kerülnek az evangélikus iskolák 2018-as rajzpályázatának és a Reformáció 500 fotópályázatának nyertes művei. Szabad téren pedig a Menő Reformáció buszos kiállítása látogatható.
 
Bogdányi Marcsi

Programok:


#EuropeForCulture


Helyszín: Galéria
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 10:00-18:00

Az Evangélikus Pedagógiai Intézet 2018-as Országos Evangélikus Rajzpályázatának az óvodás korosztálytól egészen az érettségiző diákokig voltak részvevői. Az európai kultúra évében sokféle kulturális témában jobbnál-jobb rajzokat készítettek az evangélikus tanulók. A kiállításon a díjnyertes műveket mutatjuk be.

Menő reformáció


Helyszín: Lehetőségek Piaca 500+
Időpont: csütörtök,péntek,szombat 10:30-18:00

2017 októberében indult országjáró útjára a Reformáció Emlékbizottság mozgókiállítása, a „Menő reformáció”, amely egy kifejezetten erre a célra, mozgó, reformációs tematikájú tárlattá átalakított, alacsony padlós, mintegy 18 méter hosszú, városi csuklós busz. A kiállítás új megközelítésből kívánja átadni és „szállítani” az idén 501 éves reformációhoz kapcsolódó ismereteket, gondolatokat és tanításokat.
 
A jármű ablakaiból negyven arc tekint ki. A buszt körbesétálva a magyarországi reformáció főbb eseményeit mutatja be az idővonal a kezdetektől egészen napjainkig. A tárlat kortársainkkal készült interjúkkal, interaktív játékokkal, digitális alkalmazásokkal, önmagukon túlmutató kiállítási tárgyakkal és installációkkal hozza közelebb a látogatóhoz a félezer éve útjára indult, és azóta a mindennapjainkba beépült megújulási mozgalom, a reformáció értékeit.

Kiállításmegnyitó


Helyszín: Galéria
Időpont: csütörtök 13:30-14:00

A kiállítások ünnepélyes megnyitóján beszédet mondanak a rajzpályázat zsűrijének tagjai: Magyar Mónika és Szőcs Géza grafikusművészek.
A fotópályázat szervezői részéről pedig dr. Hafenscher Károly, a Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.
 
A két kiállítás közös megnyitójára téged is szeretettel várunk!

 


"A megújulás lendülete" fotókiállítás


Helyszín: Galéria
Időpont: péntek,szombat ,csütörtök 10:00-18:00

A Reformáció Emlékbizottság fotópályázatán az alkotók négy kategóriában: tájképpel, műemlékfotóval, portréval és művészfotóval mutathatták meg a reformáció örökségét. A beérkezett csaknem kétszáz alkotásból a bírálóbizottság elnöke, Eifert János fotóművész válogatta ki azt a negyven képet, amelyek A megújulás lendülete című kiállításon szerepelnek. A fényképek között vannak dokumentarista alkotások, egy-egy templomot, régi, a reformációhoz vagy a vallásgyakorláshoz köthető tárgyat bemutató képek, de mindegyik kategóriában születtek egyszerre a múltat és a jelent megjelenítő alkotások is.